MENU

Vrijwilliger Stichting Roos

  • Lisse
  • Solliciteren is gesloten

Site Stichting Roos

Vakanties voor kinderen en jongeren met verstandelijke beperking

Stichting Roos verzorgt vanuit de Bollenstreek sinds 1999 vakanties voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking, ondertussen op twee locaties in Nederland.

Ook voor dit jaar zijn we weer op zoek enthousiaste vrijwilligers die mee willen op vakantie en gedurende een vakantieweek, dus voor dag en nacht, kinderen een fantastische week kunnen bezorgen.

Als vrijwilliger wordt er van je verwacht dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent lichamelijk en geestelijk gezond
  • Je kunt kinderen een structuurvolle en veilige omgeving bieden
  • Je bent een teamspeler en kunt goed organiseren.
  • Je bent betrouwbaar, flexibel en stressbestendig.
  • Je bent minimaal 16 jaar, maar bij voorkeur 18+.
  • Ervaring is niet noodzakelijk
    Maar bovenal ben je vooral erg gezellig

Wat krijg je er als vrijwilliger voor terug?

Stichting Roos werkt met een vrijwilligersreglement. Vrijwilligers tekenen voor de periode dat ze voor Stichting Roos actief zijn een vrijwilligerscontract. Elk jaar wordt er een vrijwilligersdag georganiseerd. Op deze dag zijn alle vrijwilligers aanwezig en wordt een begin gemaakt met de voorbereidingen van de Roosweken.

Na afloop van de vakanties is er (in september) een terugkomdag. Op deze dag delen we de ervaringen, bekijken we alle gemaakte foto’s en sluiten we het vakantiejaar feestelijk af met een drankje en hapje.

Iedereen bij Stichting Roos werkt vrijwillig mee. Niemand wordt betaald afgezien van de reis-, verblijf en andere onkosten. Deze worden allemaal vergoed.

Voor de vrijwilligers wordt een WA-verzekering en een reis- en bagageverzekering afgesloten.

Geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij Stichting Roos willen wij graag met je kennismaken.

Als je meer informatie wilt hebben over het werk van vrijwilligers binnen Stichting Roos en ervaringen van afgelopen jaren, kan je een kijkje nemen op onze website.

Over de organisatie

Met teams van vijf vrijwilligers en een kampleider organiseert Stichting Roos vakantieweken voor steeds tien kinderen met een verstandelijke beperking. Behalve de verzorging van de kinderen maken de vrijwilligers ook het dagprogramma, zorgen voor het eten en drinken, houden het huisje schoon en doen de was.

Maar de kinderen, daar gaan we voor, die moeten een top vakantie hebben en daar zorgen we bij Stichting Roos voor, dankzij de vrijwilligers!!!

Over Stichting Roos

Stichting Roos heeft een lange geschiedenis.
In 1967 werden door de heer Toon Roosloot uit De Zilk al vakanties georganiseerd voor kinderen met een handicap. Uiteraard met hulp van de nodige vrijwilligers.
De oprichting van de stichting in het voorjaar van 1999 zorgde voor continuïteit van deze vakanties.

De vakantieweken van Stichting Roos vragen ieder jaar training en voorbereiding en worden gerealiseerd door een grote groep van fantastische vrijwilligers die samen een gezellige vakantie organiseren voor de kinderen die met Stichting Roos meegaan.

Geïnteresseerd of meer informatie?

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij Stichting Roos willen wij graag met je kennismaken. Er volgt dan een uitnodiging voor een intakegesprek.