logo

Ruimte voor ontspanning, ontmoeting en uitwisseling in 2022

“Deel je zorg”; een oproep tijdens de campagne van de belangenorganisatie voor mantelzorgers
Wat je als mantelzorger doet voor een naaste is dikwijls onzichtbaar voor een buitenstaander. In een Ster reclamespot is de zorg van een mantelzorger indrukwekkend in beeld gebracht; veelal draag je een ander 24 uur per dag bij je …

Je hart luchten, het uitwisselen van mooie en ook moeilijke ervaringen. Het kan de last voor even een beetje verlichten.
Er zijn heel persoonlijke voorbeelden te zien en horen, over het begin en verloop van een ziekteproces en de mogelijkheden en problemen die je als mantelzorger tegen kunt komen.

Binnen WelzijnsKompas bieden we jou als mantelzorger ook de gelegenheid om te delen wat je bezighoudt. Je bent altijd welkom voor een gesprek met één van onze mantelzorgadviseurs.

Daarnaast kan het fijn zijn om anderen te ontmoeten die een vergelijkbare situatie meemaken. Door onderling begrip voelen de deelnemers zich vaak minder alleen. Ze kunnen van elkaar leren en elkaar bemoedigen. Ervaren gespreksleiders brengen thema’s of verdieping aan en nodigen je uit verhalen te delen en vragen te stellen.

Bestaande groepen
Op dit moment zijn er diverse ontmoetingsgroepen binnen WelzijnsKompas:

  • een groep voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie (1 x in de zes weken).
  • een groep voor jongeren met een broer, zus of ouder die extra zorg en aandacht vraagt is er “Get together”. Deze groep komt maandelijks samen en doen leuke activiteiten in samenwerking met jongerenwerk.
  • een groep voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een ‘haperend brein’, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een ontmoetingsgroep van Zorgbalans.

Nieuwe, brede groep
In het nieuwe jaar brengt WelzijnsKompas een nieuw aanbod:

  • een brede groep die openstaat voor mantelzorgers van naasten in uiteenlopende zorgsituaties: ouders met zorg-intensieve kinderen, mensen die zorgen voor een partners of naaste met lichamelijke beperkingen en/of psychische problemen

Aanmelden?
Wil je graag aan een groep deelnemen? Laat het ons weten zodat we je kunnen uitnodigen voor een kennismaking.

Voor verdere informatie, volg onze nieuwsbrief en houd onze mailing in de gaten. Ook jouw ideeën, wensen of suggesties zijn van harte welkom. Je kunt dan contact opnemen met één van onze mantelzorgadviseurs.

Mail: info@welzijnskompas.nl

Telefoon: 0252 – 757100

Neem contact op

Bel mij terug