logo

Op pad met de welzijnsadviseur

De welzijnsadviseurs van WelzijnsKompas bieden hulp en advies bij allerlei vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Je kunt een afspraak maken op kantoor, maar als dat niet mogelijk is komt de adviseur bij je thuis. In beide gevallen hanteren wij de richtlijnen van het RIVM.

Zo was de welzijnsadviseur op bezoek bij een meneer die sinds vijf jaar weduwnaar is. Hij woont in een flat maar heeft weinig contact met de buren. Meneer voelt zich alleen en de dagen duren lang. Tijdens het gesprek kwamen de interesses en hobby’s ter sprake. Meneer houdt van klussen en het repareren van spullen. Daarnaast wandelt hij graag en vindt het fijn om onder de mensen te zijn.

De welzijnsadviseur heeft met hem gesproken over het Repair Café en de diverse wandelgroepen in Hillegom. Meneer is inmiddels gestart als vrijwilliger bij het Repair Café waar hij met open armen is ontvangen. Ook is meneer gekoppeld aan een wandelgroep om samen heerlijk buiten te wandelen. En een kopje koffie en een gezellig praatje gaat hij naar de Open inloop in Plein28.

Kortom, de welzijnsadviseur denkt mee en helpt een ieder de weg te wijzen daar waar dat nodig is, maar je bepaalt natuurlijk zelf wat het beste bij jou past.
Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op met één van onze welzijnsadviseurs.

Inoek Post voor de gemeente Lisse i.post@welzijnskompas.nl

Bertine Westerhoven voor de gemeente Hillegom b.westerhoven@welzijnskompas.nl

of Carmen van Wort, c.vanwort@welzijnskompas.nl

Telefoon: 0252 – 757100

 

Neem contact op

Bel mij terug