logo

BuurtKracht

BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en, waar nodig, een helpende hand uitreiken naar elkaar. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets ‘Beter een goede buurt, dan een verre vriend.’. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk.

Corona bracht veel onzekerheid en angst, maar het bracht ook mooie dingen. Mensen keken weer meer naar elkaar om. De helpende hand werd geboden aan hen die het nodig had. Boodschappen werden gedaan voor buren, lieve briefjes werden in de bus gegooid en mensen gingen spontaan voor buurtbewoners koken. Er ontstonden allerlei mooie initiatieven. We hopen dat die verbondenheid blijft en dat we daar met BuurtKracht aan bij kunnen dragen.

Ondanks het feit dat iedereen wel eens hulp nodig heeft, vinden veel mensen het spannend om iemand om hulp te vragen. Tijdens de corona lockdowns bleek maar liefst 40% van de hulpvragers hulp vragen nóg lastiger te vinden dan ‘normaal’. Maar liefst een derde van de hulpvragers ervoer zelfs een tekort aan hulp. En dat terwijl er zoveel mensen wilden helpen. Wat zonde!

Straat-  en buurtverbinders gezocht in Hillegom!
Vind je het belangrijk dat er fijn burencontact is, dat straatgenoten elkaar waar nodig nóg beter weten te vinden en vind je het leuk om voor wat extra vrolijkheid in de straat te zorgen? Doe dan mee met BuurtKracht! Samen is nóg leuker, dus hoe mooi zou het zijn om het met een straatgenoot samen te doen! De eerste 50 straten die meedoen in Hillegom krijgen een Potje BuurtKracht met daarin een bedrag om te gebruiken voor lief & leed attenties in de straat zoals; een bloemetje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een kleinigheidje om iemand in het zonnetje te zetten.

Nieuwsgierig naar BuurtKracht?
Neem voor meer info contact op met buurtwerker Carlijn French.

Mail: c.french@welzijnskomps.nl

Telefoon: 06-451 623 21

 

 

 

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug