logo

De tuinwerkdagen van De Groeituin

Zaterdag 6 maart was de aftrap van een reeks tuinwerkdagen op De Groeituin. Naast de vaste tuinvrijwilligers waren er ook een aantal nieuwe gezichten.

Enthousiaste mensen die zich hiervoor speciaal hadden aangemeld bij WelzijnsKompas. Wilde de een even de kat uit die boom kijken, had een ander zich al meteen geïntroduceerd als nieuwe tuinvrijwilliger. Vrijwilligers zijn welkom, want vele handen maken tenslotte toch licht werk. De Groeituin is eind 2019 van start gegaan met twee percelen volkstuin aan de prachtige Oude Beek. Het ene perceel met een grote kas en flinke ruimte om er groente, fruit, bloemen en kruiden te laten groeien; De Moestuin. Het andere perceel ligt direct aan het pad en nodigt mens en dier van harte uit om de zintuigen te laten prikkelen. Met geur, kleur en duurzame projecten; De Belevingstuin. Kijkend naar de interesses en talenten van de tuinvrijwilligers kunnen ze uitproberen waar hun passie ligt. Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand het gewoon gezellig vindt om anderen te ontmoeten of om juist buiten te zijn. Tijdens de tuinwerkdag is de groep, vanwege corona opgesplitst in twee shifts, flink aan het werk gegaan. In de Moestuin werden graspollen verwijderd, zand gekruid, moestuinbedden ingedeeld en planten in de kas verzorgd. Terwijl op De Belevingstuin dakpannen zijn ingegraven voor de Brandnetels. Met opgespaarde wijnflessen werd een borderrand gemaakt is, tevens is de heg flink teruggesnoeid. Ook al was het werken op gepaste afstand; het was een heel geslaagde dag van klussen, buiten zijn en vooral elkaar ontmoeten en samen zijn.

Tuinwerkdagen dit jaar: 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november.

Samen zorgen we ervoor dat De Groeituin een echte ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Doe ook mee en meld je aan voor een tuinwerkdag als krachthulp en/of  tuinvrijwilliger. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carlijn French, buurtwerker bij WelzijnsKompas.

Telefoon:   0252-757100

Mail:            c.french@welzijnskompas.nl

Ook zijn wij op zoek naar mensen die mee willen denken over een (sociale) bestemming van de oogst van De Groeituin.
Ideeën zijn welkom!

Volg De Groeituin ook op Instagram en Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op

Bel mij terug