logo

Vrijwilliger, mantelzorger en kanjer van het jaar 2019

Hillegom wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen.

De samenleving kan niet zonder vrijwilligers en ook niet zonder mantelzorgers; zij slaan de handen uit de mouwen om iemand anders te hulp te schieten. Heeft u wel eens gedacht om iemand die mantelzorger of vrijwilliger is aan te melden voor de onderscheiding van mantelzorger, vrijwilliger of Kanjer van het jaar?
De gemeente Hillegom, WelzijnsKompas en de Rotary Club Hillegom-Lisse werken samen om vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Hillegom.
Om de onderscheidingen ‘Mantelzorger van het jaar’, ‘Vrijwilliger van het jaar’ en ‘Kanjer van het jaar’ te kunnen uitreiken, hebben wij uiteraard kandidaten nodig. Daarom vragen we u kandidaten hiervoor aan te melden.

Kanjer van het jaar:
Met de onderscheiding ‘Kanjer van het jaar’ wordt benadrukt hoezeer wij jonge mantelzorgers en vrijwilligers (t/m 25 jaar) waarderen. Kent u een jonge vrijwilliger binnen uw verenging/organisatie of een zeer betrokken mantelzorger en is hij/zij niet ouder dan 25 jaar? Meld hem/haar dan zeker aan!

*Waaruit bestaan de onderscheidingen?*
De onderscheiding voor ‘Mantelzorger van het jaar’ en ‘Vrijwilliger van het jaar’ bestaat uit het bronzen beeld van de ‘Hillegomse Hangkous’ en de daarbij behorende gemeentelijke oorkonde.
De onderscheiding voor de ‘Kanjer van het jaar’ bestaat uit een geldprijs van €250,- en een blijk van waardering voor de kanjer zelf. Het is de bedoeling dat ‘de Kanjer’ de geldprijs besteedt aan de organisatie waar hij/zij vrijwilligerswerk verricht of het geld aan een ander goed doel schenkt.

Aanmelden van kandidaten:
Kandidaten kunt u online aanmelden door het invullen van het nominatieformulier op de website van de gemeente Hillegom. Schriftelijk aanmelden is ook mogelijk bij de informatiebalie van het gemeentehuis (Hoofdstraat 115), bij WelzijnsKompas (Abellalaan 1) en Plein28 aan het Henri Dunantplein 28. Op deze locaties liggen nominatieformulieren klaar om ingevuld te worden.
Het ingevulde formulier kunt u afgeven bij de informatiebalie van gemeentehuis Hillegom of toesturen naar Gemeente Hillegom (Sociaal Domein t.a.v. Saskia van Rooijen, Postbus 32, 2180 AA Hillegom). De uiterlijke datum dat de formulieren ingeleverd kunnen worden is 31 oktober 2019.
Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanmeldingen.

Wij attenderen u erop, dat kandidaten die u eerder heeft aangemeld, maar niet zijn genomineerd en nog steeds aan de criteria voldoen, weer kunt aanmelden.
We verzoeken u op het formulier duidelijk aan te geven voor welke categorie u een kandidaat aanmeldt. Wanneer u meerdere kandidaten aanmeldt, gelieve voor elke kandidaat een afzonderlijk formulier te gebruiken.

Doel van de onderscheidingen:
Het doel van deze onderscheidingen is om erkentelijkheid en waardering te laten blijken voor de vele vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom. Hoewel de onderscheidingen persoonlijk zijn, onderstrepen zij het grote maatschappelijke belang van alle vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom.

Vragen:
Voor vragen of meer informatie, kunt u contact opnemen met Diana Stijger, bereikbaar op telefoonnummer 0252-14 0252 of per e-mail d.stijger@hltsamen.nl.

Neem contact op

Bel mij terug

Specialisten